Vahetasin veidi vett betooni vastu ;)

posted in: Investeerimine, Üldine | 10

vesiconcEelmise aasta jõuludest saadik on Tallinna Vesi teinud kiire hinnahüppe 11,4 euro tasemelt üle 12 euro tasemele. Kui eeldada dividendiks 0,90 eurot, siis 12 eurose hinnaga teeb dividenditootluseks 7,5%. Pole muidugi paha aga ei ole ka enam 10% ;(

Mis selle hinnaralli on põhjustanud? Käibed on nii väikesed, et mingit suuremat siseinfot või fondide tegevust on raske tuvastada. Muidugi võib ka olla, et kusagilt on hakanud info liikuma, et kohtuvõit on tulekul 😉

Ma ise olen veidi vett müünud ja investeerinud seda raha Nordeconi ja Merko aktsiasse. Seal tundub pessimismi hetkel rohkem ja vähemalt Merko puhul võiks oodata ka 7+% dividenditootlust. Ja portfell ka veidi paremini hajutatud.

10 Responses

  1. Ostap

    Mõned kuud tagasi märkasin poolkogemata, et sa olid mõne päeva Nordeconi aktsionär aga loobusid siis. Welcome back 🙂 Ehk on siinkohal sobilik küsida, mis selle taga toona oli?

  2. Roosaare

    II kvartali tulemused ja pööre mida ei tulnud. Olen seal enne ka jupiti omanik olnud. Tundubki rohkem kauplemise instrument olevat (eriti kui pikaajalist tootlust vaadata).

  3. Kevin

    Võib-olla on Tallinna Vee ootamatu tõus olnud sinu 1500 müüdud raamatu tulemus? 🙂

  4. Roosaare

    Aktsiad on kallid kui:

    Dividenditootlused on madalad
    Ettevõtted teenivad rekordkasumeid
    Sinu portfell on roheline
    Sõbrad ja tuttavad tahavad ka investeerimisega alustada, osaled aktsiakoolitusel 😉
    Tööpuudus on madal ja kahanev
    Äripäev soovitab investeerida börsile
    Postimees soovitab investeerida börsile

    Tänane (6. jan 2014) ÄP juba soovitab Tallinna Börsile investeerida. Nüüd jääb veel Postimeest oodata 😉

  5. Sander

    Tere, Jaak ja ka teised sinu blogi ning raamatu lugejad.

    Tahtsin parida sinu arvamust Tallinna Vee dividendide jatkusuutlikkuse kohta jargmise 5 aasta perspektiivis, kui on teada, et ettevote peab sama aja jooksul need 95 miljonit eurot pikaajalisi laene tagasi maksma. Kui oletada, et iga-aastane tagasimakse on u. 17-19 miljonit ja dividendid ei vahene, siis on Tallinna Veel vaja finantstegevusest valja kaia u. 35-40 miljonit eurot.
    Kas sa arvad, et Tallinna Vesi voib hakata dividende vahendama alates 2015. aastast nt 0,5-0,6 eurole aktsia kohta voi jagada kasumit mitterahaliselt nt. fondiemissioonidena voi naed ka vaikest voimalust aktsiasplitile?
    Kui sa ei jaga mu arvamust, siis palun kirjuta, millest hakkaks Tallinna Veele niisugust lisarahavoogu tulema, et nad maksavad kergesti ara nii laenud kui tostavad dividendi? Kas nad ehk voivad tosta peale kohtuvaidluse loppu hinnatariife voi leiavad vahendeid uute investeeringute jaoks, mis hakkaks lisa sisse tooma?
    Aitah juba ette motete eest!

  6. Roosaare

    Nii palju kui mina olen juhatuselt küsinud, siis neid väga investori tootluse maksimeerimine ei huvita (ntx ei plaanita aktsiaid tagasi osta, vaid maksta dividendi). Selle pikaaalise laenuga on nii, et seda ilmselt ei makstagi kunagi tagasi, vaid rullitakse üle. Dividendi poliitika on inflatsiooni võrra tõsta neid ja seda ilmselt lubab olemasolev rahavoog + hinnatõus kohtuvõidu korral.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *