Tallinna kesklinna 2 toaline 200 000 eurot?

posted in: Kinnisvara | 3

Tänases Äripäevas ennustab Eesti Kinnisvarafirmade Liidu tegevdirektor Tõnis Rüütli, et kinnisvaraturg on tõusuteel ja hinnad kasvavad järgmise kolme aasta jooksul ca. 10-15% aastas.

Et selline hinnatõus numbritesse panna, siis vaatasin, kuidas liiguks näiteks Merko poolt Tartu mnt. 50 müüdavas kortermajas 2 toalise korteri hind (hetkel müüakse seda 57,8 ruutmeetrist korterit hinnaga 130 076 eurot). Tuleb välja, et kui tõesti ootab meid ees 15% hinnatõus, siis maksaks see sama korter kolme aasta pärast 198 000 eurot. Selle raha eest saab juba praegu osta pool Valgamaad aga kolme aasta pärast ilmselt veelgi rohkem 😉

Mulle endale teeb muidugi head meelt kui kinnisvara hinnad sellises tempos tõuseksid, kuid ma ise nii optimistlik ei oleks. Intressidel ruumi madalamaks minna enam ei ole, eestlased liiguvad järjest rohkem Soome tööle ja varakamad inimesed on oma eluasemelaenud juba võtnud. Lisaks on peale tulemas nö. “kadunud põlvkond” noori (inimesed, kes on sündinud 1990-1995 vms), mis on oma arvukuselt oluliselt väiksem eelnevast põlvkonnast.

3 Responses

  1. xxx

    200k 2-toalise korteri eest tundub siiski utoopiline, kui just hüperinflatsiooni ei tule
    Pigem juba osta Koplis kortereid, kus tootlus kindlasti suurem

  2. teen porn

    Tɦese are actually fantastic ideas in regarding blogging.
    Уou have touched some nice points here. Any way keep up
    wrinting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *