Jõulupakkumised Tallinna Börsil

posted in: Investeerimine | 7

Jõulude ajal on kombeks teha ostjatele allahindlusi. Nii ka Tallinna Börsil. Kui veel vaid kuu aega tagasi pidi Silvano Fashion Groupi aktsia eest välja käima üle 3 euro, siis täna antakse neid kampaania korras juba alla 2,5 eurose hinnaga.
Lisaks on odavalt saada ka Arco Vara aktsiaid – kuuga on nende hind kukkunud enam kui 32%.

Kiirustage seltsimehed, kiirustage!

Huvitaval kombel aga on ostjaid vähe ja allahindlused pigem hirmutavad investoreid. Need samad investorid, kes olid nõus ostma kuu aega tagasi kõrgema hinnaga närivad nüüd hirmust küüsi ja kaaluvad pigem müügimõtteid. Imelik maailm see investeerimismaailm…

Olen oma ettevõttes võtnud väikese spekulatiivse positsiooni (kas pankrot või suur kasv) Arco Varas ja lisanud veidi ka Silvano aktsiaid. Jõulumüüki tuleb ju kasutada!

7 Responses

  1. Roosaare

    See on põhjus miks all-in pole kunagi hea minna. Aga kui Sa eile uskusid, et SFG on hea ost 2.8-ga, siis on ta täna parem ost 2.5-ga ja homme veel parem ost 2.3-ga.

  2. Roman

    SFG puhul võib (rõhutan – võib) praegu tegu olla klassikalise looga, kus hea ettevõte on (ajutiselt?), väliskeskkonnast tingitult, pekkis. Üsna paljud on ära hirmutatud. Tean päris mitut pikaajalist investorit, kes on aktsiaid müünud. Riskid on suured.

    Miks ma olen ise positiivsemaks muutunud 2,5€ juures:
    1) Ettevõte võib olla hetkel tugevalt alahinnatud. Ma ise oleks rahul, kui ettevõte teeniks 4Q 8c EPSi, see oleks 3,2m€ puhaskasumit. Arvestades 3Q suuremat tulumaksukulu Venemaal ja dividendidelt, siis peaks väiksem tulumaksukulu toetama 4Q kasumiteesi. Ilmselt käive ja marginaalid endiselt ka 4Q löögi all. Keskkond Valgevenes on äärmiselt muutuv ja keeruline. Vaja on satabiilsust ehk aega. Ehk siis 4Q piisaks, kui ettevõte näitab, et asjad ei ole hullemaks läinud. Ma pakun, et lisaks hüperinflatsioonile on käivet “pidurdamas” ja marginaale langetamas probleemid Milavitsa enda tootmisvõimsustega.
    2) Dividendimäär on pikaajalisele investorile atraktiivne – ca 10%. Ettevõtte cashi positisioon peaks teesi toetama. Ilmselt soovivad ka omanikud jätkuvalt raha ettevõttest välja võtta. Swedbank pakub, et 2013, 2014 pole SFG probleemi 25c maksta (12,5m€ kulu vs hetkel 18m€ cashi).
    3) Agressiivne laienemine. Selline laienemiskiirus veab justkui jõuga käivet ülesse. Laienemine tagab kindluse, et käive püsib ja liigub ülesse. Lisaks Milavitsa laienemisele on Lauma kasvamas (uus tehas + laienemine Valgevenesse, Ukrainasse, Venemaale).
    4) Insaiderid ei müü 2.5 juures. Arvasin, et Baltblast tuleb peale tulemuste avaldamist oma 400k turgu lükkama. Ditchkovsky ja Danenko müüsid 3 juures. Aga alla 3 pole ükski insaider müünud.
    5) Ostjate hulgas on mõned huvitava taustaga investoreid, kes võivad omada rohkem infot, kui väikeinvestorid.

    Disclaimer: olen veidi ostnud 2.4-2.6 vahel. Suureks ei taha positsiooni ajada, riskantne lugu.

  3. Erki

    Roman,
    kui see saladus pole, siis kes need huvitava taustaga investorid on? Rain Lõhmus?

  4. ccccc

    Kas tõesti peate uudiseks seda, kui Lõhmus ostab 10k aktsiat, kelle net worth on ca 50-100meur. Ma saan aru kui ta ostaks 1meur aktsiat-see lisaks juba kindlust
    Preatoni ostab ka Pro Kapitali aktsiaid…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *